Tehtävä 2: median käyttäminen työssäsi

Media on laaja yleisnimitys. Mediateksti tarkoittaa kaikkia ääntä, kuvaa, puhetta tai tekstiä tai niiden yhdistelmiä sisältäviä viestejä mediassa. Mediateksti voi olla sanomalehtiuutinen, tv-mainos, radio-ohjelma tai podcast,Youtube-video, blogiteksti, nettisivusto, kirja, sarjakuva jne.




Kirjoita kommenttialueseen mielipiteesi:
Miten voit työssäsi käyttää mediaa? 
Mitä asioita sinun pitää ottaa huomioon, kun käytät mediaa?
Perustele mielipiteesi.

Jos et kirjoita kommenttia omalla nimelläsi, ilmoita nimimerkki opettajallesi.

8 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. 1. Työssäni voin hyödyntää mediaa esimerkiksi tiedon ja materiaalin etsimiseen. Jotkut käyttävät mediaa kuvien vanhemmille julkaisemiseen vaikka päiväkodin omalla sivulla. Mediaa käyttäessä pitää muistaa että on kuvattavien tai kuvattavien vanhempien luvat kuvien julkaisemiseen. Kuvien täytyy myös olla kunnollisia jotteivat ne loukkaa ketään. Myöskin mediaan kirjoitettavien asioiden tulee olla asiallisia.

    VastaaPoista
  3. Työssäni voin käyttää mediaa hyvin laaja-alaisesti monenlaisissa tilanteissa kuten esim. oppimistilanteissa, leikeissä tai vaikkapa rentoutumisessa.

    Mediamateriaalin täytyy täyttää hyvät tavat ja kriteerit. Se ei saa olla myöskään rasistista tai loukkaavaa. Tekijänoikeudet pitää huomioida ja lähde, mistä median otat.

    VastaaPoista
  4. Miten voit työssäsi käyttää mediaa?
    Nykypäivänä voin käyttää mediaa työssäni monella tapaa. Esim. päiväkodissa lasten kanssa voi kuvata videoita, tehdä tehtäviä tietokoneella sekä pelata erilaisia pelejä. Media on suuri apuväline työskennellessä.

    Mitä asioita sinun pitää ottaa huomioon, kun käytät mediaa?
    Kun käytän mediaa niin minun on otettava huomioon, että kaikki julkaisemani materiaali on asiallista ja noudattaa tekijänoikeuksia. Tarvitsen luvat kaikilta osapuolilta, jos olen julkaisemassa kuvaa sosiaalisessa mediassa. Ja jos lisään esim. tekstiä jonka kopioin jostain, täytyy minun muistaa merkata lähde, josta teksti on. Minun on myös muistettava, että jos en ole jostakin asiasta täysin varma kuinka se median kanssa toimii, niin selvitän asian ennen julkaisua.

    VastaaPoista
  5. Miten voit työssäsi käyttää mediaa?
    Mediaa voin käyttää todella monipuolisesti työssä kuin opiskeluihin liittyvissä asioissa esim. tiedon hakuun, tehtävien tekoon, kuvata videoita, erilaisia pelejä pelata ja loputon määrä kaikkea muuta.

    Mitä asioita sinun pitää ottaa huomioon, kun käytät mediaa?
    otan huomioon kaikki mitä julkaisen että ne täyttävät tekijänoikeudet ja ovat asiallista materiaalia, tarkistan/kysyn luvan kaikilta jotka toeksessa näkyy tai esiintyy. Googlesta jos etsin esim. kuvaa niin laitan erikseen työkaluista käyttöoikeudet ja saa käyttää uudelleen..
    Tarkistan aina jos en tiedä että saako jotain julkaista. Työssä käytän papunettiä lasten kanssa josta saa luvallisesti tulostaa ja kopioida kuvia.

    VastaaPoista
  6. Käytän mediaa työssäni etsiäkseni tietoja ja kuvia. Näitä käytän esityksissä (videot, tekstit)
    Minun on otettava huomioon tekijänoikeudet ja kuvissa olevien henkilöiden luvat julkaisemiseen
    Aineistoon, jota esitän tai kirjoitan, minun tulee merkitä lähdeluettelo tekstin loppuun

    VastaaPoista
  7. Miten voit työssäsi käyttää mediaa?
    Eritavoin tiedonhakuun tai koulutehtävien tekoon tietokonetta tai mobiililaitetta. Käytän luotettavia lähteitä esim. työpaikkani sosiaalisen median sisällön tuottamiseen.
    Mitä asioita sinun pitää ottaa huomioon, kun käytät mediaa? Käytän luotettavia lähteitä, tieteellisiä artikkeleita jne joiden paikkaansapitävyyteen voin luottaa. Kuvia käytän vain sosiaaliseen mediaan tarkoitettujen kuvapankkien arkistoista.
    On tärkeää että esim somessa julkaistu juttu on luotettavaa tietoa aiheesta, ja lukija voi luottaa lukemaansa tietoon.

    VastaaPoista
  8. Voin käyttää media työssä etsimällä oppimismateriaalia netistä tai YouTubesta. Käyttämällä lasten kanssa kuvia, loruja tai runoja.
    Niitä netistä etsiessä pitää ottaa huomion tekijänoikeudet ja luotettavat ja luvalliset nettisivu.

    VastaaPoista